Vákuumszárító üzem porleválasztó berendezés és folyadéktöltő berendezés telepítése

infoblokk

· a kedvezményezett neve: G.P.S. POWDER Élelmiszer-feldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság

· a projekt címe: Vákuumszárító üzem porleválasztó berendezés és folyadéktöltő berendezés telepítése

· a szerződött támogatás összege: 11.879.791 Ft

· a támogatás mértéke (%-ban): 70 %

· a projekt tartalmának bemutatása: Cégünk gyümölcs és zöldségporok, valamint gyümölcs szuperkoncentrátumok gyártásával foglalkozik. Mindkét fajta termékcsoport gyártása rendkívül kíméletes módon, alacsony hőmérsékleten, vákuumszárítási technológiával történik. Az eljárásnak nagy előnye, hogy a gyártás során a termékekben megmaradnak az eredeti biológiailag aktív anyagok. Ezért a termékeink rendkívül magas értéket képviselnek, un. funkcionális élelmiszereknek minősülnek. Különösen nagy jelentőséggel bír, hogy a termékek helyettesíthetik a zöldségeket ill. gyümölcsöket azokban az időszakokban is, amikor nem vagy nehezen jutunk hozzá természetes úton (pl. a téli időszakban). Egyes termékeinknek komoly élettani hatásokat lehet tulajdonítani, melyek tudományosan bizonyítottak.

Cégünk 2002 óta működik a jelenlegi telephelyünkön, ahol berendezéseinket igyekeztünk folyamatosan fejleszteni és korszerűsíteni.

További fejlesztésekre van szükségünk ahhoz, hogy termelékenységünket növelni tudjuk minél környezetkímélőbb és gazdaságos módon. Ezért szükséges a technológiai megújulás, így hosszú távon is piacképesek tudjunk maradni.

A darálóhelyiségben egy légtechnikai berendezés kerül kialakításra, mely magába foglal egy porelszívó berendezést, valamint egy párátlanító berendezést. Ehhez egy porleválasztó berendezés, higroszkopikus jellegű gyümölcs és zöldség porleválasztó berendezést választottunk.

Jelenleg a gyümölcs szuperkoncentrátumokat kézi úton csomagoljuk.

Ez az eljárás egyrészt rendkívül hosszadalmas, másrész körülményes a megfelelő szigorú higiéniai előírások betartása miatt. Projektünk során beruházásra kerül egy automata tégelytöltő és záró berendezés a kézi munka kiváltására.

· a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.30.

· projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00007