Technológia

Cégünknél alkalmazott egyedi, saját know-how alapján kifejlesztett automatizált, folyamatvezérelt vákuumszárítási technológia számos előnyt kínál a fagyasztva szárítási (liofilizálás), porlasztva szárítási és hengeres szárítási eljárásokhoz viszonyítva. A vákuumszárítási technológiára jellemző, hogy elsősorban hőre és oxidációra érzékeny élelmiszerek, gyógyszeralapanyagok és biológiai termékek teljes vízkivonására nyújt igen kedvező megoldást. A dehidratálás alacsony hőmérsékleten megy végbe, így a hőre érzékeny vegyületek, mint pl. a vitaminok, a különféle flavonoidok, íz, aroma és szín anyagok teljes egészében, károsodás nélkül maradnak meg. A késztermékek 2 évig őrzik meg minőségüket . Az alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy rendkívül rugalmas gyártási ütemterv szerint dolgozzunk, gyorsan reagálva a felmerülő igényekre. Üzemünk HACCP minőségbiztosítási rendszerben működik.