Kutatásfejlesztés

           A közel 30 féle termék egyedi recepturák alapján készül, amelyeket saját kísérleti laboratóriumunkban dolgozunk ki és fejlesztünk folyamatosan a fogyasztói igények alapján. Az egészségvédő italporok kialakításánál fő szempont az alkotórészek élettani hatásainak figyelembevétele mellett a komponensek megfelelő arányának kialakítása az ízharmónia szempontjából is. Fejlesztési munkánk összetett, elsődlegesen a már kialakított termék-család bővítésére, új recepturák kidolgozására helyezzük a hangsúlyt párhuzamosan az un. Funkcionális élelmiszerek ( functional/health food) gyártási technológiájának fejlesztése mellett. Ezenkívül folynak vizsgálatok és kísérletek granulált termékek előállítására , valamint biotechnológiai úton módosított, alacsony rosttartalmú sűrítményekből készült vákuum-szárított porok ipari méretű előállítására is.

          A fejlesztéssel kapcsolatos kisérleti munkáinkban közreműködnek egyetemi kutatóhelyek illetve kutatóintézetek szakemberei is Az élelmiszeripar különböző területeinek igényei alapján közös termékfejlesztések is folyamatban vannak tejipari illetve édességipari cégekkel.