Címlap

Kiemelt

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton értesítjük, hogy egy önkormányzati utcarendezési határozatnak köszönhetően cégünk címe megváltozott.

Az új cím: Plútó utca 18.

Telephelyünk és irodánk a megszokott lokáción van, csak az utcanév változott. Kérjük, rendeléskor, illetve felénk történő számlázás esetében az új adatokat használják.

A cég többi adata, mint például adószám változatlan.

Együttműködésüket köszönjük.

G.P.S. POWDER Kft. csapata      

Cégismertető

A GPS Powder Élelmiszer-feldolgozó Kft fő profilja bió, illetve natúr alapanyagok felhasználásával olyan porított termékek előállítása, melyek egyaránt használhatóak élelmiszeripari alapanyagként, valamint közvetlenül fogyasztói felhasználásra is alkalmasak. 

A cégünk által kifejlesztett speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmarad az eredeti íz, zamat és aroma; az illat- és a színanyagok; valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek; és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége koncentrált formában.

A gyártás során mesterséges, szintetikus adalékanyagokat, színezékeket és tartósítószereket egyáltalán nem használunk. Kínálatunkban instant Egészségvédő Italporok, Gyümölcsporok valamint Desszertporok egyaránt megtalálhatóak különféle kiszerelésben.

Termékek

Gyakorlatilag minden zöldség és gyümölcs, valamint a belőlük nyert levek, sürítmények vákuumszárítással poríthatóak. A zöldség- és gyümölcsporok ipari gyártása során a nagy mennyiségben rendelkezésre álló, jó minőségű hazai bio illetve natúr alapanyag feldolgozásával kiemelkedő minőségű, biológiailag értékes termékek előállítására nyílik lehetőség.

Magyarországon a biotermékek jelentősége folyamatosan növekszik.

A cégünk által kifejlesztett speciális vákumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti íz, zamat és aroma, az illat és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.

A gyártás során mesterséges, szintetikus adalékanyagokat, színezékeket és tartósítószereket egyáltalán nem használunk.

Legújabb termékcsaládunk az egyedi receptura alapján készített un. Egészségvédő Italporok, amelyek jelentős gyógyhatással is bíró zöldségekből és gyümölcsökből készülnek. A szakirodalmi adatok alapján különböző betegség esetében, illetve ezek megelőzésére is ajánlható fogyasztásuk.

Technológia

Cégünknél alkalmazott egyedi, saját know-how alapján kifejlesztett automatizált, folyamatvezérelt vákuumszárítási technológia számos előnyt kínál a fagyasztva szárítási (liofilizálás), porlasztva szárítási és hengeres szárítási eljárásokhoz viszonyítva. A vákuumszárítási technológiára jellemző, hogy elsősorban hőre és oxidációra érzékeny élelmiszerek, gyógyszeralapanyagok és biológiai termékek teljes vízkivonására nyújt igen kedvező megoldást. A dehidratálás alacsony hőmérsékleten megy végbe, így a hőre érzékeny vegyületek, mint pl. a vitaminok, a különféle flavonoidok, íz, aroma és szín anyagok teljes egészében, károsodás nélkül maradnak meg. A késztermékek 2 évig őrzik meg minőségüket. Az alkalmazott technológia lehetővé teszi, hogy rendkívül rugalmas gyártási ütemterv szerint dolgozzunk, gyorsan reagálva a felmerülő igényekre. Üzemünk HACCP minőségbiztosítási rendszerben működik.

Szolgáltatás

Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozását követően az élelmiszeripar liberalizálódása befejeződött. Kiemelt élelmiszeripari partnereink fokozott piaci versenyben kell, hogy helytálljanak, ahol az egyedi termékeknek, a minőségnek, és így a vásárlói elégedettségnek egyre nagyobb szerep jut. A termékfejlesztés szerepe jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban. A változó piaci viszonyok között a vásárlói igények feltárása és az új termékekkel való kielégítése, valamint a megfelelően alkalmazott marketing eszközök mind a megfelelő üzleti, piaci pozíciók megtartását szolgálják Ebben a versenyben alapanyaggyártóként folyamatos fejlesztésekkel és magas minőséggel tudjuk támogatni vevőinket.

Szolgáltatásaink:

• Egyedi termékfejlesztés speciális igények alapján.

• Folyamatos és rugalmas gyártás, rövid határidővel.

• Technikai, technológiai optimalizálás a megrendelő igényei szerint

• Bérszárítás

Kutatás-fejlesztés

A közel 30 féle termék egyedi receptúrák alapján készül, amelyeket saját kísérleti laboratóriumunkban dolgozunk ki és fejlesztünk folyamatosan a fogyasztói igények alapján. Az egészségvédő italporok kialakításánál fő szempont az alkotórészek élettani hatásainak figyelembevétele mellett a komponensek megfelelő arányának kialakítása az ízharmónia szempontjából is. Fejlesztési munkánk összetett, elsődlegesen a már kialakított termék-család bővítésére, új receptúrák kidolgozására helyezzük a hangsúlyt párhuzamosan az un. Funkcionális élelmiszerek (functional/health food) gyártási technológiájának fejlesztése mellett. Ezenkívül folynak vizsgálatok és kísérletek granulált termékek előállítására, valamint biotechnológiai úton módosított, alacsony rosttartalmú sűrítményekből készült vákuum-szárított porok ipari méretű előállítására is.

A fejlesztéssel kapcsolatos kísérleti munkáinkban közreműködnek egyetemi kutatóhelyek, illetve kutatóintézetek szakemberei is Az élelmiszeripar különböző területeinek igényei alapján közös termékfejlesztések is folyamatban vannak tejipari illetve édességipari cégekkel.